Βοήθεια έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων


Προϋποθέσεις αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ορθή διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και επιβίβασης στο λεωφορείο είναι οι εξής:

Έκδοση Εισιτηρίου

 • Υποστήριξη cookies.
 • Ύπαρξη λογαριασμού email.
 • Καταχώρηση ορθών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, αριθμός τηλεφώνου, αριθμός κάρτας).
 • Κατοχή μίας εκ των ακόλουθων καρτών: VISA, MasterCard, Maestro, Visa Electron.
 • Εγκατεστημένο Acrobat Reader.
 • Εκτυπωτής. Η εκτύπωση του εισιτηρίου είναι υποχρεωτική, όταν η επιβίβαση πρόκειται να γίνει σε στάση και όχι σε κάποιο από τα πρακτορεία, Αθήνας, Ναυπλίου, Άργους, Κρανιδίου, Γαλατά, Ισθμού.

Επιβίβαση στο Λεωφορείο

 • Προσέλευση με το εισιτήριο.
 • Προσέλευση στον σταθμό της ΚΤΕΛ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Α. Ε. 15 λεπτά πριν την αναχώρηση του λεωφορείου.
 • Ο επιβάτης υποχρεούται να φέρει μαζί του το εισιτήριο κατά την διάρκεια της διαδρομής και να το επιδεικνύει στον οδηγό ή τον ελεγκτή όποτε και εάν αυτό του ζητηθεί.
 • Απαιτείται η ταυτοποίηση του επιβάτη από επίσημο έγγραφο όπως για παράδειγμα Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο, κ.λπ.. Όταν το εισιτήριο υπόκειται σε εκπτωτικό καθεστώς, ο επιβάτης οφείλει να έχει μαζί του το αποδεικτικό της έκπτωσης (φοιτητική κάρτα, κάρτα πολυτέκνου, κ.α.) και να το επιδεικνύει όποτε αυτό του ζητηθεί.
 • Στην περίπτωση που ο επιβάτης έχει εκπτωτικό εισιτήριο και δεν φέρει μαζί του το ανάλογο αποδεικτικό τότε θα καταβάλει τα επιπλέον χρήματα για να καλύψει την τιμή του ολόκληρου εισιτηρίου.

Βήμα 1: Επιλογή Στάσης επιβίβασης

Στην αρχή της διαδικασίας, επιλέγουμε από το πεδίο “Ταξιδέψτε από” την στάση επιβίβασης


Επιλέγοντας Αφετηρία

 

Σημ.: Εάν δεν έχει επιλεγεί η στάση επιβίβασης, δεν είναι δυνατό να εμφανιστεί η στάση αποβίβασης στο πεδίο “Ταξιδέψτε προς”. Επίσης, εάν η λίστα δεν περιέχει δεδομένα, είναι πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία με τον κεντρικό διακομιστή. Σε αυτήν την περίπτωση δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Βήμα 2: Επιλογή Στάσης αποβίβασης – προορισμός, Είδος εισιτηρίου, Ημερομηνίας

Σε αυτό το βήμα, επιλέγουμε:

 1. Την στάση αποβίβασης – προορισμό, που εμφανίζεται στο πεδίο “Ταξιδέψτε προς”.
 2. Το είδος του εισιτηρίου, “Απλό”, με “Επιστροφή” ανοιχτή ή κλειστή.
 3. Την ημερομηνία κατά την οποία επιθυμούμε να ταξιδέψουμε.
 4. Την κατηγορία τιμής του εισιτηρίου, εφόσον έχουμε δικαίωμα κάποιας έκπτωσης επιλέγουμε ανάλογα, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 25% ή 50%, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ 50%, κ.λπ.,  ή συνεχίζουμε με την αγορά ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ εισιτηρίου (εδώ επιλέγουμε και την ποσότητα των εισιτηρίων) και πατάμε “Αναζήτηση”

 


Επικοινωνία με το διακομιστή για τη λήψη δεδομένων

Βήμα 3: Επιλογή Δρομολογίου

Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δρομολόγια, βάσει των επιλογών μας από τα προηγούμενα βήματα, εμφανίζονται οι διαθέσιμες ώρες των δρομολογίων απ’ όπου επιλέγουμε την ώρα στην οποία θέλουμε να ταξιδέψουμε και κατόπιν πατάμε το κουμπί “Συνέχεια”

 


Λίστα με τα διαθέσιμα δρομολόγια

Βήμα 4: Εισαγωγή Στοιχείων

Σε αυτό το βήμα είναι απαραίτητο να εισάγουμε τα στοιχεία μας προκειμένου να εκδώσουμε τα εισιτήριά μας.

 • Το Ονοματεπώνυμο του επιβάτη γι’ αυτό το εισιτήριο.
 • Το email όπου θα σταλεί ο απαραίτητος σύνδεσμος προκειμένου να κατεβάσουμε και κατόπιν να εκτυπώσουμε το εισιτήριο. Το αρχείο του εισιτηρίου είναι σε μορφή pdf (Adobe Portable Document Format). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εγκατεστημένος ο Acrobat Reader στον υπολογιστή σας, μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ: http://get.adobe.com/reader/.
 • Το τηλέφωνο.
 • Τον Αριθμό Ταυτότητας/Εκπτωτικής Κάρτας. Προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση του επιβάτη, είναι απαραίτητο να συμπληρωθεί ο αριθμός της Εκπτωτικής Κάρτας (όπως για παράδειγμα Κάρτα Φοιτητή) σε περίπτωση που η κατηγορία τιμής του εισιτηρίου απαιτεί κάτι τέτοιο, αλλιώς καταχωρούμε τον αριθμό επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης (Αστυνομικής Ταυτότητας, Διαβατηρίου, κ.λπ.).

 


Συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία για την έκδοση εισιτηρίου

Επιλογή Θέσεων

Εφόσον έχουμε επιλέξει “Θέλω να επιλέξω θέση(εις)”, απεικονίζεται σχεδιάγραμμα λεωφορείου (το σχεδιάγραμμα του λεωφορείου ενδέχεται να μην είναι ακριβές, διότι υπάρχει η πιθανότητα αντικατάστασης του προγραμματισμένου λεωφορείου) από όπου μπορούμε να επιλέξουμε θέση(εις). Φροντίζουμε ο αριθμός των επιλεγμένων θέσεων να αντιστοιχεί στις θέσεις που έχουμε δηλώσει από το βήμα 2.

Σημ.: Εάν για κάποιο λόγο, έχοντας ακολουθήσει τις οδηγίες, η διαδικασία δεν προχωρήσει, αυτό σημαίνει ότι κάποια από τις θέσεις που έχουμε επιλέξει, έχει δεσμευθεί κατά τη διάρκεια της επιλογής της θέσης. Σε αυτήν την περίπτωση επιλέγουμε διαφορετική θέση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.

Σε περίπτωση που δεν επιλέξουμε “Θέλω να επιλέξω θέση(εις)”, το σύστημα θα επιλέξει τυχαία μια θέση για να προχωρήσει η διαδικασία.

Κατόπιν επιλέγουμε “Συνέχεια”

 


Επιλέγοντας θέσεις από το σχεδιάγραμμα του λεωφορείου

 

Εφόσον είναι όλα σωστά και αφού διαβάσουμε τους Όρους Χρήσης τους αποδεχόμαστε μαρκάροντας τις αντίστοιχες επιλογές και επιλέγουμε “Πληρωμή εισιτηρίων”.

Βήμα 5: Εκτέλεση Πληρωμής

Έχουμε μεταφερθεί στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζας και ακολουθούμε τις οδηγίες για να πληρώσουμε το απαραίτητο ποσό.

 


Προεπισκόπηση στοιχείων εισιτηρίου και πραγματοποίηση πληρωμής

 

Σημ: Σε περίπτωση που η Τράπεζα δεν εγκρίνει την συναλλαγή είτε υπάρξει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, κακή σύνδεση, κ.λπ., αυτόματα μεταφερόμαστε ξανά στην “Προετοιμασία Πληρωμής” ώστε να εκτελέσουμε πάλι τη διαδικασία της πληρωμής. Εάν παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν γίνει και υποπτεύεστε ότι έχουν δεσμευθεί χρήματα από τον λογαριασμό σας, μην ανησυχείτε. Η Τράπεζα αποδεσμεύει τα χρήματα σε μία εργάσιμη ημέρα. Εάν δεν αυτό δεν πραγματοποιηθεί, επικοινωνήστε με την Τράπεζά σας.

Βήμα 6: Προβολή/Εκτύπωση Εισιτηρίου

Εφόσον η πληρωμή εκτελεστεί επιτυχώς, μεταφερόμαστε σε σελίδα όπου από τον αντίστοιχο σύνδεσμο κατεβάζουμε το αρχείο του εισιτηρίου. Ταυτόχρονα έχει σταλεί email με τον σύνδεσμο, στη διεύθυνση που έχουμε δηλώσει στο βήμα 4. Σε περίπτωση που δεν βρίσκουμε το email ελέγχουμε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία μας.

Το αρχείο αυτό είναι απαραίτητο να εκτυπωθεί για να δοθεί στον οδηγό κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο όταν η επιβίβαση γίνει σε στάση και όχι σε κάποιο από τα πρακτορεία, Αθήνας, Ναυπλίου, Άργους, Κρανιδίου, Γαλατά, Ισθμού.


Δείγμα Εισιτηρίου