ktelargolida.gr - Preloader

Προϋποθέσεις αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την ορθή διαδικασία έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και επιβίβασης στο λεωφορείο είναι οι εξής:

Έκδοση Εισιτηρίου

  • Υποστήριξη cookies.
  • Ύπαρξη λογαριασμού email.
  • Καταχώρηση ορθών στοιχείων (ονοματεπώνυμο, email, αριθμός τηλεφώνου, αριθμός κάρτας).
  • Κατοχή μίας εκ των ακόλουθων καρτών: VISA, MasterCard, Maestro, Visa Electron.
  • Εγκατεστημένο Acrobat Reader.
  • Εκτυπωτής. Η εκτύπωση του εισιτηρίου είναι υποχρεωτική, όταν η επιβίβαση πρόκειται να γίνει σε στάση και όχι σε κάποιο από τα πρακτορεία, Αθήνας, Ναυπλίου, Άργους, Κρανιδίου, Γαλατά, Επιδαύρου, Ισθμού.

Επιβίβαση στο Λεωφορείο

  • Προσέλευση με το εισιτήριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ.

  • Προσέλευση στην αφετηρία δεκαπέντε (15) λεπτά πριν από την ώρα αναχώρησης του λεωφορείου.
  • Ο επιβάτης υποχρεούται να φέρει μαζί του το εισιτήριο κατά την διάρκεια της διαδρομής και να το επιδεικνύει στον οδηγό ή τον ελεγκτή όποτε και εάν αυτό του ζητηθεί.
  • Απαιτείται η ταυτοποίηση του επιβάτη από επίσημο έγγραφο όπως για παράδειγμα Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο, κ.λπ..
  • Όταν το εισιτήριο έχει αγοραστεί με έκπτωση, ο επιβάτης οφείλει να έχει μαζί του το αποδεικτικό της έκπτωσης, την φοιτητική κάρτα, την κάρτα πολυτέκνων, κ.λπ. και να το επιδεικνύει όποτε αυτό του ζητηθεί. Σε περίπτωση που δεν έχει το κατάλληλο αποδεικτικό της έκπτωσης μαζί του, θα πρέπει να καταβάλει το υπόλοιπο ποσό της διαφοράς που προκύπτει από την αξία του ολόκληρου με του αγορασμένου εισιτηρίου.
  • Όταν αγοράζετε εισιτήριο με επιστροφή και ανοιχτή ημερομηνία, είστε υποχρεωμένοι για την επιστροφή, πριν την αναχώρηση, να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας και να ορίζετε την ημερομηνία και ώρα επιστροφής ή να προσέρχεστε στο εκδοτήριο εισιτηρίων και να επικυρώνετε το εισιτήριο.

Για να ταξιδέψετε το εισιτήριο πρέπει να αναγράφει ημερομηνία και ώρα δρομολογίου.

Το εισιτήριο μετ’ επιστροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο από το άτομο του οποίου το όνομα αναγράφεται επάνω στο εισιτήριο.

Μετά την αναχώρηση του λεωφορείου το εισιτήριο είναι άκυρο.

Βήμα 1: Επιλογή Στάσης επιβίβασης

Στην αρχή της διαδικασίας, επιλέγετε από το πεδίο “Ταξιδέψτε από” την στάση επιβίβασης.

Σημ.: Εάν δεν έχει επιλεγεί η στάση επιβίβασης, δεν είναι δυνατό να εμφανιστεί η στάση αποβίβασης στο πεδίο “Ταξιδέψτε προς”. Επίσης, εάν η λίστα δεν περιέχει δεδομένα, είναι πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία με τον κεντρικό διακομιστή. Σε αυτήν την περίπτωση δοκιμάστε ξανά αργότερα.

Βήμα 2: Επιλογή στάσης αποβίβασης – προορισμός, είδος εισιτηρίου, ημερομηνίας

Σε αυτό το βήμα, επιλέγετε:

  1. Την στάση αποβίβασης – προορισμό, που εμφανίζεται στο πεδίο “Ταξιδέψτε προς”.
  2. Το είδος του εισιτηρίου, “Απλό”, με “Επιστροφή” κλειστή ή ανοιχτή.
  3. Την ημερομηνία κατά την οποία επιθυμείτε να ταξιδέψετε.
  4. Την κατηγορία τιμής του εισιτηρίου, ΟΛΟΚΛΗΡΟ, ή εφόσον έχετε δικαίωμα κάποιας έκπτωσης επιλέγετε ανάλογα, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 25% ή 50%, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ 50%, κ.λπ.. Εδώ επιλέγετε και την ποσότητα των εισιτηρίων και πατάτε “Αναζήτηση”.

Βήμα 3: Επιλογή Δρομολογίου

Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα δρομολόγια, βάσει των επιλογών σας από τα προηγούμενα βήματα, εμφανίζονται οι διαθέσιμες ώρες των δρομολογίων απ’ όπου επιλέγετε την ώρα στην οποία θέλετε να ταξιδέψετε και κατόπιν πατάτε το κουμπί “Συνέχεια”. Εάν από το πρόγραμμα δρομολογίων έχετε δει κάποια δρομολόγια και σε αυτό το πεδίο δεν εμφανίζονται ή δεν συνεχίζεται η αγορά του εισιτηρίου, είναι πιθανό να μην υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις διότι έχουν αγοραστεί.

 

Βήμα 4: Εισαγωγή Στοιχείων

Σε αυτό το βήμα είναι απαραίτητο να εισάγετε τα στοιχεία του επιβάτη, προκειμένου να εκδώσετε το εισιτήριό σας.

  • Το Ονοματεπώνυμο του επιβάτη γι’ αυτό το εισιτήριο.
  • Το email όπου θα σταλεί ο απαραίτητος σύνδεσμος προκειμένου να κατεβάσετε και κατόπιν να εκτυπώσετε το εισιτήριο. Το αρχείο του εισιτηρίου είναι σε μορφή pdf (Adobe Portable Document Format). Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εγκατεστημένος ο Acrobat Reader στον υπολογιστή σας, μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ: http://get.adobe.com/reader/.
  • Το τηλέφωνο.
  • Τον Αριθμό Ταυτότητας/Εκπτωτικής Κάρτας. Προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση του επιβάτη, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τον αριθμό επίσημου εγγράφου ταυτοποίησης, της Αστυνομικής Ταυτότητας, του Διαβατηρίου, κ.λπ. ή τον αριθμό της Εκπτωτικής Κάρτας, της Κάρτας Φοιτητή, κ.λπ. σε περίπτωση που η κατηγορία τιμής του εισιτηρίου απαιτεί κάτι τέτοιο.

 

Επιλογή Θέσεων

Εάν επιλέξετε “Θέλω να επιλέξω θέση(εις)”, εμφανίζεται το πλάνο θέσεων του λεωφορείου (το πλάνο θέσεων του λεωφορείου ενδέχεται να μην είναι ακριβές, διότι υπάρχει η πιθανότητα αντικατάστασης του προγραμματισμένου λεωφορείου) από όπου μπορείτε να επιλέξετε θέση(εις). Ο αριθμός των επιλεγμένων θέσεων να αντιστοιχεί στις θέσεις που έχετε δηλώσει από το βήμα 2.

Σημ.: Εάν για κάποιο λόγο, έχοντας ακολουθήσει τις οδηγίες, η διαδικασία δεν προχωρήσει, αυτό σημαίνει ότι κάποια από τις θέσεις που έχετε επιλέξει, έχει δεσμευθεί κατά τη διάρκεια της επιλογής της θέσης. Σε αυτήν την περίπτωση επιλέγετε διαφορετική θέση και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

Σε περίπτωση που δεν επιλέξετε “Θέλω να επιλέξω θέση(εις)”, το σύστημα θα επιλέξει τυχαία μια θέση για να προχωρήσει η διαδικασία.

Κατόπιν επιλέγουμε “Συνέχεια”.

 

Εφόσον είναι όλα σωστά και αφού διαβάσετε τους Όρους Χρήσης τους αποδεχόσαστε μαρκάροντας τις αντίστοιχες επιλογές και επιλέγετε “Πληρωμή εισιτηρίων”.

Βήμα 5: Εκτέλεση Πληρωμής

Έχετε μεταφερθεί στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζας. Ακολουθείστε τις οδηγίες για να πληρώσετε το εισιτήριο.

 

 

Σημ: Σε περίπτωση που η Τράπεζα δεν εγκρίνει την συναλλαγή είτε υπάρξει κάποιο τεχνικό πρόβλημα, κακή σύνδεση, κ.λπ., αυτόματα μεταφερόσαστε ξανά στην “Προετοιμασία Πληρωμής” ώστε να εκτελέσετε πάλι τη διαδικασία της πληρωμής. Εάν παρόλα αυτά, κάτι τέτοιο δεν γίνει και υποπτεύεστε ότι έχουν δεσμευθεί χρήματα από τον λογαριασμό σας, μην ανησυχείτε. Η Τράπεζα αποδεσμεύει τα χρήματα σε μία εργάσιμη ημέρα. Εάν δεν αυτό δεν πραγματοποιηθεί, επικοινωνήστε με την Τράπεζά σας.

Βήμα 6: Προβολή/Εκτύπωση Εισιτηρίου

Εφόσον η πληρωμή εκτελεστεί επιτυχώς, μεταφερόσαστε σε σελίδα όπου από τον αντίστοιχο σύνδεσμο κατεβάζετε το αρχείο του εισιτηρίου. Ταυτόχρονα έχει σταλεί email με τον σύνδεσμο, στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει στο βήμα 4. Σε περίπτωση που δεν βρίσκετε το email ελέγξτε την ανεπιθύμητη αλληλογραφία σας.

Το αρχείο αυτό είναι απαραίτητο να εκτυπωθεί για να δοθεί στον οδηγό κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο όταν η επιβίβαση γίνει σε στάση και όχι σε κάποιο από τα πρακτορεία, Αθήνας, Ναυπλίου, Άργους, Κρανιδίου, Γαλατά, Επιδαύρου, Ισθμού.
Δείγμα Εισιτηρίου

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο